Technieken

Binnen ons centrum volgen wij de laatste ontwikkelingen en implementeren de nieuwste technieken die beschikbaar zijn binnen podotherapie. Zo hebben wij bijvoorbeeld een groot aantal Musculoskeletal ultrasound (echografie) apparaten die gebruikt kunnen worden als de podotherapeut aanvullende beeldvormende informatie wenst omtrent de klachten. Daarnaast werken wij met ganganalyse apparatuur en drukmeetsystemen. Hiermee wordt een analyse gemaakt van het afwikkelpatroon van de voet tijdens het lopen, met of zonder schoeisel. Door middel van de grafieken en de de tabellen die verwerkt zijn in de software, krijgt de podotherapeut nog meer inzicht in de oorzaak van de klacht, waardoor de therapie nog doelmatiger kan worden ingezet Ook kunnen wij naast de reguliere behandelingen ook shockwave apparatuur of dry needling technieken inzetten.

Shockwave_MG_5240

Shockwave geeft goede resultaten bij het langdurig aanwezig zijn van hiel-achillespees, maar ook bij andere peesklachten worden goede resultaten behaald. Shockwave therapie heeft een aantal voordelen zoals:

De podotherapeut kan na het vaststellen van de oorzaak van de klacht Shockwave als therapie of aanvullende therapie adviseren. Uitgebreide informatie over Shockwave therapie vindt u hier.

Dry Needling

Dry Needling is een nieuwe reguliere (dus niet alternatieve) behandeling die gezien kan worden als onderdeel van een totale behandeling die gericht is op het verbeteren van (vaak chronische) spierklachten. Bij deze behandeling wordt gebruik gemaakt van dunne acupunctuurnaalden, waarmee verhardingen in spieren effectief en snel kunnen worden ontspannen. Dry needling kan worden ingezet voor het behandelen van diverse klachten zoals onder andere hielpijn en achillespees- en voorvoet-klachten. Dry Needling werkt op specifieke punten in de spieren zgn ‚myofasciale triggerpoints’. Deze myofasciale triggerpoint zorgen voor extra spanning op een spier/pees waardoor er op een andere plek in het lichaam een overbelasting kan ontstaan. Door deze triggerpoints los te maken en te ontspannen krijgt het lichaam weer een impuls om de pijnlijke plek te gaan herstellen.

Contact

Voor het maken van afspraken of voor meer informatie zijn wij iedere werkdag tussen 08:00 en 17:00 te bereiken op: 088-1180500


Naast de reguliere feestdagen (2e Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, 2e Pinksterdag, alsmede beide Kerstdagen) zijn wij ook gesloten op Goede Vrijdag.

Kwaliteit

Wij vinden het belangrijk om de klanttevredenheid te meten en op basis van 402 waarderingen hebben wij een gemiddelde score van 8.74. Laat ook uw waardering achter. De beroepsvereniging NVvP bewaakt de kwaliteit van alle aangesloten praktijken en alle praktijken zijn verplicht mee te werken aan een regelmatige visitatie. RondOm heeft bij de laatste visitatie een 9,1 gekregen en onze podotherapeuten zelfs een gemiddelde van 9,5. Hiermee behoort RondOm tot de top van Nederlandse podotherapeuten!

© 2013 Podotherapeutisch Centrum RondOm
Beauville Media
[nchat][/nchat]
RondOm Intranet

Wachtwoord vergeten? close