Sportpodotherapie

Sporten is gezond!

Een sporter is nog intensiever bezig en dat stelt hoge eisen aan de belastbaarheid van het lichaam.

Sportpodotherapie

Iedere podotherapeut is opgeleid om sporters te begeleiden. Sportpodotherapie is een specialisatie binnen het vakgebied podotherapie. Een sportpodotherapeut heeft na de studie Podotherapie een 2jarige Post Bachelor opleiding Sportpodotherapie gevolgd; een brede opleiding op het terrein van sport gerelateerde interventies.

Om een sporter zo goed mogelijk te kunnen begeleiden is kennis van ‘de sport’ erg belangrijk. Iedere sport heeft zijn ‘eigen’ bewegingen, schoeisel, attributen, ondergrond en regels.  Kijk maar eens naar de verschillen tussen sporten als hardlopen, voetbal, tennis, wielrennen en turnen. Zo kan eenzelfde blessure, bijvoorbeeld een achillespeesblessure, voorkomen bij elke sport. Echter de begeleiding is bij elke sport verschillend. Een ‘one-size-fits-all’-behandeling bestaat daarom ook niet. Kennis van o.a. de biomechanica tijdens het sporten en sportschoeisel vormen de basis voor een effectieve behandeling van de sporter. De sportpodotherapeut kent ‘de sport’ en stemt de begeleiding af op de individuele situatie.

Wanneer naar de sportpodotherapeut?

De sportpodotherapeut behandelt sporters van elk niveau, die klachten hebben van de onderste extremiteit (voeten, enkels, knieën) of klachten van de rug of heup als gevolg van het niet goed functioneren van de onderste extremiteit of die een preventief advies wensen in het kader van hun sportuitoefening.

Een sportpodotherapeut behandelt dus meer dan alleen voetklachten! Een voet beweegt nooit alleen, maar maakt onderdeel uit van de bewegingsketen. Een blokkade en/of storing in deze bewegingsketen kan elders klachten geven. Zo kan een ‘overpronerende’ voet tijdens het hardlopen de oorzaak zijn van een knieblessure. De sportpodotherapeut bekijkt de gehele bewegingsketen en kijkt naar de oorzaak van het probleem.

Alleen bij klachten?

De meeste mensen gaan pas naar een sportpodotherapeut als er klachten zijn. Maar ook als er geen klachten zijn kun je bij de sportpodotherapeut terecht.

De sportpodotherapeut speelt een belangrijke rol bij het verbeteren van de sportprestatie en bij de preventie van mogelijke blessures.

De sportpodotherapeut is de specialist bij:

Samenwerking

De sportpodotherapeut werkt intensief samen met verschillende sportzorgverleners, zoals sportartsen, sportfysiotherapeuten, manueeltherapeuten om de best mogelijke zorg te verlenen.

Erkende sportpodotherapeut

De sportpodotherapeut is aangesloten bij de NVvSP (Nederlandse Vereniging van Sportpodotherapeuten)  en het SCAS (Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg).

Contact

Voor het maken van afspraken of voor meer informatie zijn wij iedere werkdag tussen 08:00 en 17:00 te bereiken op: 088-1180500


Naast de reguliere feestdagen (2e Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, 2e Pinksterdag, alsmede beide Kerstdagen) zijn wij ook gesloten op Goede Vrijdag.

Kwaliteit

Wij vinden het belangrijk om de klanttevredenheid te meten en op basis van 402 waarderingen hebben wij een gemiddelde score van 8.74. Laat ook uw waardering achter. De beroepsvereniging NVvP bewaakt de kwaliteit van alle aangesloten praktijken en alle praktijken zijn verplicht mee te werken aan een regelmatige visitatie. RondOm heeft bij de laatste visitatie een 9,1 gekregen en onze podotherapeuten zelfs een gemiddelde van 9,5. Hiermee behoort RondOm tot de top van Nederlandse podotherapeuten!

© 2013 Podotherapeutisch Centrum RondOm
Beauville Media
[nchat][/nchat]
RondOm Intranet

Wachtwoord vergeten? close