Jicht

Jicht

Wat is het?

Jicht is een gewrichtsontsteking waarbij urinezuurkristallen neerslaan in de gewrichten, hierdoor kunnen gewrichtsontstekingen ontstaan. Urinezuur is een normaal afvalproduct van onze stofwisseling. Wanneer deze niet goed door de nieren wordt uit gescheiden kan dit in het bloed terecht komen, waardoor jicht kan gaan ontstaan. In 80% van de eerste jichtaanvallen vindt deze plaats in het grote teen gewricht. Daarnaast komt jicht met name voor bij mannen vanaf hun 40-50e levensjaar.
Jicht is niet altijd continue aanwezig, het kan in aanvallen voorkomen. Wanneer u naar bed gaat zonder klachten kan je ‘s nachts wakker worden met pijn in het grote teen gewricht. Naast het grote teen gewricht kan jicht ook voorkomen in slijmbeurzen en pezen of in de gewrichten van de handen, polsen, knieën of enkels.

Oorzaak

Er zijn enkele oorzaken waardoor een aanval gestart kan worden:

Symptomen

Een acute aanval is te herkennen aan roodheid, warmte zwelling en pijnklachten. Op dit moment kan er ook geen laken op de voet verdragen worden. De huid om het gewricht zal tijdens een aanval in eerste instantie rood en glanzend zijn. Na de aanval, bij het afnemen van de zwelling, kan deze schilferig worden.
Jicht wordt behandeld middels medicatie waarbij de urinezuurspiegel in het bloed genormaliseerd wordt.

Podotherapeut

Wanneer een gewrichtsontsteking aan de voet is, kan dit irritatie geven in de schoen of tijdens lopen. Een Podotherapeut kan met u mee kijken voor een therapie die verlichting geeft aan de voeten.

Contact

Voor het maken van afspraken of voor meer informatie zijn wij iedere werkdag tussen 08:00 en 17:00 te bereiken op: 088-1180500


Naast de reguliere feestdagen (2e Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, 2e Pinksterdag, alsmede beide Kerstdagen) zijn wij ook gesloten op Goede Vrijdag.

Kwaliteit

Wij vinden het belangrijk om de klanttevredenheid te meten en op basis van 402 waarderingen hebben wij een gemiddelde score van 8.74. Laat ook uw waardering achter. De beroepsvereniging NVvP bewaakt de kwaliteit van alle aangesloten praktijken en alle praktijken zijn verplicht mee te werken aan een regelmatige visitatie. RondOm heeft bij de laatste visitatie een 9,1 gekregen en onze podotherapeuten zelfs een gemiddelde van 9,5. Hiermee behoort RondOm tot de top van Nederlandse podotherapeuten!

© 2013 Podotherapeutisch Centrum RondOm
Beauville Media
[nchat][/nchat]
RondOm Intranet

Wachtwoord vergeten? close